100% garance originálních výrobků SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zdarma od 2500 Kč

Časté chyby cvičenců SM Systému

SM Systém je skvělé komplexní cvičení a jeho účinky pocítíte mnohem dříve, pokud se vyhnete těmto nejčastějším chybám.

Nízká frekvence cvičení

Cvičební systém, který praktikujete, může být jakkoli dobrý, ale pokud ho necvičíte pravidelně tak jeho efektivita výrazně klesá a výsledky jsou v nedohlednu. Čím častěji budete cvičit, tím dříve si osvojíte potřebné znalosti a schopnosti zvládnout cvičení.

Nesprávné provedení cviků

Snažte se o co nejdůkladněji provedení cviků. Cvičte před zrcadlem. Pomůže Vám odhalit nesprávné pohyby a špatné držení těla. Využívejte online videa i když si myslíte, že cvik víte dokonale, po čase si to zkontrolujte. Také doporučuji přijít na individuální konzultaci kde se můžete zeptat všechny otázky a ujistit se, že cvičení zvládáte opravdu správně.

Příliš velký (malý) rozsah pohybů

Určit univerzální přesný rozsah pohybů při cvičení SM Systému je náročné protože každý klient je jiný. Obecně lze použít následující postup: Při cvičení se snažíte pohybovat tak, abyste se dostali na hranu své komfortní zóny pohybu (Váš běžný rozsah), ale jemně z této komfortní zóny vystoupily - jemně zvýšili svůj rozsah pohybu. Je to možná zdlouhavější ale velmi bezpečný způsob jako zvětšit rozsah pohybů a odstranit bolesti pohybového systému. Malý rozsah pohybů nepřinese očekávaný progres a přílišná snaha o rychlý výsledek (s tím se setkávám u klientů často) může způsobit různé traumatu.

Nesoustředěnost

Při cvičení se soustřeďte jen na cvičení a nepřemýšlejte, co jste zapomněli v práci a co ještě musíte nakoupit na večeři. Soustřeďte se jen na sebe. Kde je vaše myšlenka, tam je vaše energie.

Mělké rychlé dýchání

V SM Systému je změna pohybů spojena se změnou nádechu a výdechu. Čím hlouběji a pomaleji dýcháte, tím více času máte na správné provedení cviku a zkontrolování se. Hluboké dýchání je také velmi prospěšné pro celkové zdraví. Sám na sobě mohu pozorovat, že SM Systém výrazně přispěl k prohloubení mého dechu.

Nevhodné místo na cvičení

Ideální místo na cvičení SM Systému: Cvičíte před velkým zrcadlem, teplota v místnosti je příjemná natolik, že můžete cvičit v prádle (abyste mohli v zrcadle pozorovat své tělo a odstranit možné chyby v držení těla). Máte dostatek místa na cvičení (min cca 4 m2). Lano máte ukotveno před zrcadlem ve výši vašeho pupku. V místnosti je čerstvý vzduch, dostatečné osvětlení a v pozadí je příjemná hudba. Cvičíte naboso.