100% garance originálních výrobků SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zdarma od 2500 Kč

Celostní působení

SM Systém je zaměřen hlavně na odstranění bolestí zad. Při jeho vytváření se neopomněl fakt, že svaly celého těla jsou propojeny a izolované cviky nejsou zcela ideální. Metoda je postavena na poznání a používání svalových řetězců, které probíhají po celém těle.

Příklady celostního působení

Při odstranění bolestí bederní páteře SM Systém dbá o aktivaci břišních svalů. Na první pohled tyto dvě svalové skupiny spolu nesouvisejí, ale ve skutečnosti spolu komunikují velmi intenzivně. Jednoduše řečeno, pokud jsou svaly břicha oslabené, trpí i bederní páteř.

Velké procento bolestí hlavy je způsobeno ze ztuhlého krku a šíje a následného nedostatečného transportu krve do hlavy (mohou nastat závratě, zhoršení zraku apod.). Správným provedením cviků SM Systému uvolníte nejen svaly krku a šíje, ale tyto cviky budou mít pozitivní vliv i na intenzitu Vašich bolestí. Díky zlepšenému prokrvení se zlepší i myšlení a paměť.

Při cvičení SM Systému natáhnete i flexory bedra, které mají vliv na správnou chůzi a ta má vliv na zatížení celé páteře; a to hlavně bederní páteře. Jednoduše řečeno - zkrácení flexorů bedra (m. Iliopsoas, m. Gluteus medius, m. Sartorius, m. Rectus femoris) má negativní vliv na bederní páteř a jejich uvolněním se odstraní i bolesti bederní páteře.

Plochá noha a halux valgus jsou velmi časté problémy v ordinaci ortopeda. Oba jsou způsobeny hlavně nesprávným svalovým tonusem chodidla - svaly chodidla jsou ochablé. Téměř vždy, při diagnóze ploché nohy najdeme i problémy na páteři. Při správné aktivaci hýždí se tonus v chodidle zvýší a plochá noha i vbočený palec se stabilizují a při pravidelném správném cvičení se stav výrazně zlepšuje.