100% garance originálních výrobků SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zdarma od 2500 Kč

Jak často cvičit SM Systém?

Klienti se mě ptají jak často mají cvičit. Moje odpověď je jednoduchá: Cvičte tak často jako můžete.

Ideální je vytvořit si dva způsoby tréninku, které se kombinují.

První způsob je si zacvičit ráno a večer celou sestavu, kterou klient ovládá. Intenzita a počet opakování závisí na aktuálním stavu klient a od jeho možností. Při tomto přístupu si klient vytvoří ideální podmínky pro cvičení (ma vytvořené své místo, cvičí před zrcadlem, v pozadí má příjemnou hudbu, nikdo ho neruší a může se plně soustředit na správné provedení cviků). Toto je nosný přístup, který zajistí intenzivní nástup pozitivních účinků.

Druhý způsob je doplňkový. Nabádám klienty k tomu, aby pozitivní stereotypy, které získávají při cvičení přenášely i do běžného života. Například, pokud někde stojí a čekají (pošta, úřad) aby při tom aktivovali bříško, hýždě. Když sedí, aby pracovali s břichem, uvolnili ramena a bederní část zad, otevřeli hrudník. Když musí v práci dlouho sedět, aby práci na 5 minut přerušili a zacvičili si s lanem.

Je jasné, že při tomto způsobu intenzita a frekvence bude nižší, ale je to skvělá pomůcka pro zautomatizování nových pohybových vzorců a jejich přenesení do běžného života. Je pravda, že na začátku vidí, jen překážky (kde si v práci ukotvit lano, co na to řekne šéf apod.), Ale je jedno pořekadlo: kde je vůle, tam je cesta.

Mám i mnoho klientů, kteří mají jedno lano v práci a pravidelně si dělají pauzy a všichni to akceptují. Vždyť když mohou kuřáci chodit mimo budovy kouřit, proč by si zaměstnanec nemohl 5 minut zacvičit :-)

Mým cílem je, aby si klienti vytvořily nové, správné, fyziologicky korektní pohybové návyky.