100% garance originálních výrobků SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zdarma od 2500 Kč

Význam cvičebních pomůcek SM Systému

K cvičebnímu systému SM systém patří neodmyslitelně také originální cvičební pomůcky. Jejich význam je často podceňován a proto jsem se rozhodl vysvětlit jejich funkce.

Originální elastické lano SM Systému

Elastické lano pro SM Systém vytváří postupně se zvětšující odpor, který je pro Vaše tělo přirozený. Pomocí něj lze svaly při cvičení nejen uvolnit, ale i posílit, což je v dnešní době, kdy svaly zatěžujeme minimální, velmi důležité. Uvolnění a posílení svalů je základní technika při odstraňování bolestí zad. Lano je ukončeno černou redukcí, která je určena hlavně pro děti a starší cvičenců, ale doporučuje se ji použít při prvních kontaktech s SM Systémem. Redukce vytváří jen 1 kilový odpor a díky této menší zátěži se budete moci plně soustředit na kvalitní provedení cviku, což je na začátku velmi potřebné. Po cca 2 týdnech cvičení je vhodné ukotvit lano už bez redukce a tím pádem Vám lano bude vytvářet větší odpor a vaše svaly se začnou intenzivneji posilovat.

Ideální je ukotvit si lana o pevný bod ve výši Vašeho pupíku, ale může být i nižší i vyšší. Ukotvit se dají o jakýkoliv pevný bod, ideální je cvičit před zrcadlem, kvůli kontrole správných pohybů při cvičení. Jedno ukončení lana, na kterém je nápis spiralstabilization.com si chyťte do pravé ruky tak, abyste věděli přečíst nápis (aby písmena nebyli dole hlavou) a levou ruku prostrčte zespodu přes ukončení lana. Následně totéž opakujte s opačnou rukou.

Balanční podložka PROFI

Jedinečná balanční podložka, která vytvoří ideální podmínky pro cvičení SM Systému. Je to polotvrdá pěna, vysoké kvality. Při cvičení na podložce Vaše tělo bude aktivovat více svalů než na pevné zemi.

Oceníte hlavně při cvicích na kolenou a na jedné noze. Díky tomu že je velmi hustá, neopadávají z ní kousky a neodtrhne se rohy (jak je zvykem u levných podložek).

Její rozměry 40 x 40 x 6 jsou ideální i pro vyšších a mohutnějších cvičence.

Opěrné tyče na SM Systém

Lehké a současně pevné opěrné tyče na SM Systém. Jejich cílem je pomoci Vám udržet rovnováhu při složitějších cvicích a pomohou Vám správně vést ruce. Jejich hlavním využitím je nácvik správné chůze, kde jejich pomoc, hlavně ze začátku, oceníte asi nejvíce. Jejich délka je 122 cm.