100% garance originálních výrobků SM Systém, Blackroll a Dynasit   |   Doprava zdarma od 2500 Kč

7 tipů, jak se vypořádat s bolestí krku způsobenou stresem

Stres. Úzkost. Nízká morální podpora. Všechny tyto a další psychosociální faktory jsou spojeny jako potenciální příčiny bolesti krku. Když se v krku hromadí napětí a stres, svaly mohou být napjaté nebo bolestivé. Bolest krku se může rozšířit i do ramene nebo být doprovázena bolestí hlavy. Pojďme prozkoumat několik způsobů, jak snížit tento typ bolesti krku.

Zaměřením se na způsoby léčení mysli i těla můžete pomoci snížit stres a daň, kterou si může vyžádat. Vyzkoušejte tyto metody ke zvládnutí bolesti krku související se stresem:

Strečink krku Pokud je děláte pravidelně, strečinková cvičení v oblesti krku mohou uvolnit svalové napětí a zachovat nebo rozšířit rozsah pohybu krku.

Terapie nebo podpůrná skupina Kognitivně-behaviorální terapie prokázala výhody při rozvíjení zdravých myšlenkových vzorců, ale dokonce i podpůrná skupina nebo online fórum, kde můžete sdílet své obavy a získat podporu, vám mohou pomoci zvládnout každodenní stresory.

Meditace Praktikování meditace je dobrý způsob, jak uklidnit své myšlenky a úzkosti. Vyhledejte video s vedenou meditací na YouTube nebo navštivte kurz, kde se dozvíte, jak na to.

Získání pomoci od rodiny a přátel Stres nemusíte řešit sami; nechte svou rodinu a přátele, aby vám pomohli nést váš "náklad". Ujasněte si způsoby, jak vám mohou pomoci – zeptejte se, jestli vám může přítel zařídit, nebo přidělte vašim dětem další domácí práce během stresujících období.

Masáž Masáž nejen uvolňuje stres, ale může specificky zmírnit napětí svalů krku a ramen.

Cvičení Cvičení je dobré pro vaše tělo a mysl. Uvolňuje endorfiny, hormon, který tlumí bolest a vytváří pocit pohody.

Upřednostňování Nejste superhrdina - nechte bezvýznamné věci běžet, aby si nevybrali daň na vašem zdraví. Soustřeďte se na to, co je nejdůležitější, a nedělejte si starosti, pokud se věci v seznamu priorit zpozdí nebo na chvíli zůstanou nedokončeny.

Pokud vaše stresem vyvolaná bolest krku neustoupí do týdne nebo dvou samoošetření, navštivte svého lékaře. Může nabídnout další možnosti léčby a diagnostikovat další možné příčiny.